Nykymaailmassa tietotekniikasta (IT) on tullut ihmisyhteiskunnan asianmukaisen toiminnan perustarve. Tietotekniikasta on tullut osa elämäämme, olipa kyseessä pankkien hoitaminen tai ruoan saaminen ruokapaikasta kotiin toimitettuna. Tämä tietotekniikkariippuvuus on synnyttänyt alan oppimisen ja lisäinnovoinnin tarvetta, minkä seurauksena siitä on tullut yksi suosituimmista koulutus- ja ura-aloista. Löydät IT-erikoistumisaloja jokaiselta koulutusalalta IT- ja ohjelmistoalalta, tekniikasta, ilmailusta ja lääketieteestä MBA:han ja jopa Hospitalityyn.

Tällä tekniikan aikakaudella paras vaihtoehto opiskelijoille nykyisessä ja lähitulevaisuudessa on tulla tietotekniikan (IT) ammattilaiseksi. Teollisten ja riskialttiiden tehtävien lisäksi jokaista pientä päivittäistä toimintaa ohjataan ja tehdään nyt IT:n avulla. Useimmat ihmiset sekoittavat IT-kurssit tietojenkäsittelytieteisiin. Tietojenkäsittelytiede tutkii tietojenkäsittelyn näkökohtia, alkaen mikroprosessorien, henkilökohtaisten ja supertietokoneiden suunnittelusta piirien suunnitteluun ja koodien kirjoittamiseen näitä koneita käyttäville ohjelmistoille, kun taas tietotekniikka käsittelee tietojen säätelyä ja turvallisuutta elektronisten laitteiden ja niiden avulla. liittyviä ohjelmistoja.

Kuinka valmistautua IT-alan uraan

Intiaa pidetään IT-koulutuksen keskuksena, ja yli 4000 instituuttia ja korkeakoulua tarjoaa erilaisia ​​kursseja perustutkinto-, jatko-, tohtori- ja todistustasolla. Lisäksi on tunnettu tosiasia, että lähes kaikilla maailman suurimmilla IT-yrityksillä on huomattava määrä intialaisia ​​IT-tutkinnon suorittaneita eri tehtävissä. Itse asiassa USA:n osuus intialaisista IT-ammattilaisista on yli 60 prosenttia.

Tietotekniikan kursseja opetetaan sekä UG- että PG-tutkintotasolla. Lyhytaikaisia ​​kursseja, kuten IT-tutkinto ja sertifioinnit, tarjoavat myös useat Intian laitokset. Tietotekniikan valmistuneen aloituspalkka on 4 000 rupiaa vuodessa junioritasolla. Ylimmän tason palkkapaketit fuksilaisille ovat yli 7 000 rupiaa vuodessa.

Monet ihmiset sekoittavat usein IT:n tietotekniikkatekniikkaan (CSE). Mutta totuus on, että ne ovat erilaisia, vaikka ne molemmat tutkivat tietokonetta ja tietokonejärjestelmää.

Tekniikka: kelpoisuusvaatimukset ja pääsykokeet

AICTE:n asettama vähimmäispistemäärä on 50 % yleisen luokan opiskelijoille ja 45 % varatun luokan opiskelijoille. Monilla yksityisillä instituuteilla on kuitenkin omat kelpoisuuskriteerinsä, joissa vaaditaan vain läpäisyprosentti.