Categories :

Tietojenkäsittelytieteen ja tietotekniikan välinen ero

Tietokone Tiede

Tietojenkäsittelytiede on ohjelmistojen ja tietokonejärjestelmien tutkimusta ja se sisältää verkot, ohjelmistosuunnittelun, ohjelmointikielet, tekoälyn, tietokannat, turvallisuuden, ihmisten tietokonevuorovaikutuksen ja teorian.

Jos haluat työskennellä tietojenkäsittelytieteen alalla, sinulla tulee olla analyyttinen mieli, nauttia ongelmanratkaisusta, erinomaista huomiota yksityiskohtiin ja erinomaisia ​​kommunikointitaitoja.

Mitä opit tietojenkäsittelytieteen tutkinnon aikana?

Tietojenkäsittelytieteen tutkinnolla saat kattavan koulutuksen tietokoneiden perusteista, suunnittelusta, kehityksestä, testauksesta, dokumentoinnista, tietokantojen hallinnasta ja ohjelmointikielistä.

Jos tämä kiinnostaa sinua, mutta et pysty sitoutumaan kokopäiväiseen kampuksella tapahtuvaan opiskeluun taloudellisten, henkilökohtaisten tai maantieteellisten rajoitteiden vuoksi, UoPeople tarjoaa verkossa akkreditoidun lukukausimaksuttoman Associate and BSc:n tietojenkäsittelytieteessä. pysyäksesi päivätyössäsi ja opiskella joustavasti. Jos olet kiinnostunut vertailemaan kaikkia vaihtoehtojasi, voit valita online-oppimisvaihtoehdoista.

Mitä työmahdollisuuksia sinulla on tietojenkäsittelytieteen tutkinnon kanssa?

Tietojenkäsittelytiede on yksi tuottoisimmista tutkinnoista, ja se tarjoaa sinulle laajan valikoiman uravaihtoehtoja alalla. Sinusta voi tulla etu- tai taustaverkkokehittäjä, kyberturvallisuusanalyytikko, UX/UI-suunnittelija, algoritmi-insinööri/kehittäjä, datatieteilijä, pelikehittäjä, tietokoneohjelmoija ja paljon muuta riippuen siitä, mitä haluaisit erikoistua.

Tietotekniikka (IT)

Tietotekniikalla tarkoitetaan verkkojen ja tietokantojen asennusta ja ylläpitoa sekä liiketoiminnan tukemista tietojärjestelmien hallinnan kautta. IT-ammattilaiset ovat enemmän vuorovaikutuksessa käyttäjien kanssa, joten heillä on oltava hyvät ihmissuhde-, viestintä- ja kuuntelutaidot. He saattavat joutua auttamaan käyttäjiä teknologia-asioissa tai työskentelemään osastojen päälliköiden kanssa suunnitellakseen teknisiä ratkaisuja osastonsa tarpeisiin.

Mitä opit tietotekniikan tutkinnosta?

Tietotekniikan tutkinnolla opit tietojärjestelmiä, ongelmanratkaisua ja vianetsintää, tietokoneiden perusteita, tietokannan hallintaa, tietokoneverkkoja ja matematiikkaa.

Mitä työmahdollisuuksia sinulla on tietotekniikan tutkinnon kanssa?

Joitakin työllistymisvaihtoehtoja ovat muun muassa IT-konsultti, tietokannan ylläpitäjä, teknisen tuen johtaja, kyberturvaanalyytikko, verkkoarkkitehti, järjestelmäanalyytikko ja mobiilisovellusten kehittäjä.

IT-konsultti tarjoaa organisaatioille parhaita käytäntöjä tietotekniikan ratkaisuista ja palveluista, jotka auttavat parhaiten saavuttamaan yrityksen liiketoiminnan tavoitteet. Tietokannan ylläpitäjä on vastuussa tietokannan hallinnasta, mukaan lukien suunnittelusta, kehityksestä, vianmäärityksestä ja turvallisuudesta.