Netti on oikea tiedon aarreaitta, jos harkitset aikuisopintojen aloittamista. Kannattaakin tutustua esimerkiksi sinua kiinnostavien oppilaitosten kotisivuihin. Kerromme tällä sivulla muutamia vinkkejä, joiden avulla löydät lisätietoja erilaisista aikuisopiskelumahdollisuuksista.

Tutustu oppilaitosten kotisivuihin

Oppilaitosten kotisivut tarjoavat hyvää ja ajankohtaista tietoa aikuisille suunnatuista opinnoista. Niihin kannattaakin tutustua huolella. Jos haluat hakea tiettyyn oppilaitokseen ja tietylle opintolinjalle, tarkista erityisen tarkasti hakuajat sekä -ehdot. Sivuilta löytyy myös tietoa mahdollisten pääsykokeiden sisällöstä ja järjestelyistä. Näihin tietoihin kannattaa tutustua huolella, jos olet vakavissasi hakemassa opiskelemaan kyseisiin opintoihin. Älä unohda myöskään avoimen yliopiston tarjoamia opiskelumahdollisuuksia. Aina ei ole tarpeen päivittää koko tutkintoa, vaan jo muutaman kurssinkin opiskelusta voi olla konkreettista hyötyä. Tämän vuoksi avoimen yliopiston tarjonta kannattaa ehdottomasti tsekata.

Keskustelupalstat keräävät yhteen samanhenkisiä keskustelijoita

Myös keskustelupalstoilta voi löytää hyödyllistä tietoa omien opintovalintojen tueksi. Tähän tietoon kannattaa kuitenkin aina suhtautua hieman kriittisesti, erityisesti, jos keskustelijat esiintyvät palstalla anonyymeina. Keskustelupalstoilla kannattaakin lukea kommentteja kriittisellä otteella ja pohtia itsekin, mitä palstalle kirjoittaa ja kuinka paljon itsestään kannattaa palstoilla paljastaa. Muistathan itsekin käyttäytyä palstoilla netiketin mukaisesti.

Jos oppisopimus kiinnostaa, ole yhteydessä alueesi oppisopimustoimistoon

Jos aiot hakeutua oppisopimuskoulutukseen, kannattaa olla hyvissä ajoin yhteydessä alueesi oppisopimustoimistoon, josta saat lisätietoa oppisopimuksen käytännön järjestelyistä. Monelle aikuisopiskelijalle oppissopimus on erityisen mielekäs tapa hankkia itselleen ammattitutkinto. Oppisopimustoimistossa saat ajantasaista ja asiantuntevaa neuvontaa ja haaveesi ammattitutkinnon suorittamisesta oppisopimuksella on jo askeleen lähempänä toteutumista.

Tutustu verkko-opiskelumahdollisuuksiin

Nykyisin yhä useamman tutkinnon voi suorittaa verkossa. Myös tähän mahdollisuuteen kannattaa tutustua, koska verkko-opinnot ovat erityisen joustava tapa opiskella eikä opiskelu ole enää aikaan tai paikkaan sidottua. Esimerkiksi lukion voi suorittaa netissä. Netti onkin oivallinen apuväline pohtiessasi opiskeluvaihtoehtojasi.

Kysy opiskelijoille suunnatuista etuuksista Kelasta

Kun mietit opintojesi rahoittamista, kannattaa tarvittaessa kysyä neuvoa Kelasta.

Kelalla on puhelinpalvelu, minkä lisäksi voit kysyä opintoihin liittyvistä tuista verkon kautta tai käydä Kelan toimistossa paikan päällä. Jonotustilanne kuitenkin vaihtelee Kelan eri toimipisteissä, mikä kannattaa ottaa huomioon, jos sinulla on kovin kiire.